דילוג לתוכן

דיון | גם אתם לא סובלים שהAI מעצב לכם את האתר בסגנון...AI?

כלים תוכנות אתרים - וויב קודינג
26 10 148 9
  • גם אתם לא סובלים שהAI מעצב לכם את האתר בסגנון...AI?

למה AI בונה הכל עם:
    אותם גרדיאנטים.
    אותם כרטיסים עם פינות עגולות.
    אותם אייקונים.
    אותם כפתורים.
    אותו Hero ענק עם משפט מפוצץ.
    בקיצור: "אתר AI קלאסי"
    ???

התשובה הפשוטה לזה היא בגלל שהAI לומד מדוגמאות קיימות, וכשאומרים לו סתם "תעצב לי אתר מודרני", הוא הולך לברירות המחדל הכי נפוצות.

את כל זה (כמעט) כולנו יודעים.
    אבל תשתפו אותנו מה אתם עושים כדי להיפטר מזה ולהוציא מוצר באמת באיכות גבוהה.

למה AI בונה הכל עם:
    אותם גרדיאנטים.
    אותם אייקונים.
    אותם כפתורים.
    ???

התשובה הפשוטה לזה היא בגלל שהAI לומד מדוגמאות קיימות, וכשאומרים לו סתם "תעצב לי אתר מודרני", הוא הולך לברירות המחדל הכי נפוצות.

@בינה-מלאכותית
    וואו, זה במאמת בעיה ממש גדולה, ולא רק שהוא מעצב באותו בגנון כל פעם, הוא גם מעצב את זה בצורה תינוקית ולא מודרנית כלל (גם כשמבקשים מודרני)
    בעיקרון... הדרך הפשוטה להיפטר מזה זה להגיד לו מילת מפתח אמיתית ולא רק "עיצוב מודרני" או להביא לו אתר לדגומה שאתם רוצים שזה יהיה בסנון (כמובן להדגיש שלא יהיה אותו דבר, כי הטיפש...)

• הפיתרון הטוב ביותר הוא פשוט לשבת עם מאפיין ופשוט לשבת על כל גריד\חלון\פופאפ.

• @mont-blanc
    גם כשאני מדביק לו עיצוב קיים שיקח את הסגנון זה עדיין לא זה...
    תמיד בסוף אני מוצא את עצמי עובד ידנית בפיגמה...

• @mont-blanc
    תמיד בסוף אני מוצא את עצמי עובד ידנית בפיגמה...

@בינה-מלאכותית כתב:

באיזה בינה אתה משתמש?

• @בינה-מלאכותית כתב:

באיזה בינה אתה משתמש?

@mont-blanc
    כרגע קלוד קוד

• @mont-blanc
    כרגע קלוד קוד

@בינה-מלאכותית מוזר... כי הוא הכי נורמלי בדברים כאלה.

• @בינה-מלאכותית מוזר... כי הוא הכי נורמלי בדברים כאלה.

@mont-blanc וגם הכי חוזר על עצמו
    כשרואים מוצר של קלוד - אין ספק בד"כ שזה הוא ולא AI אחר...

• @בינה-מלאכותית
    וואו, זה במאמת בעיה ממש גדולה, ולא רק שהוא מעצב באותו בגנון כל פעם, הוא גם מעצב את זה בצורה תינוקית ולא מודרנית כלל (גם כשמבקשים מודרני)
    בעיקרון... הדרך הפשוטה להיפטר מזה זה להגיד לו מילת מפתח אמיתית ולא רק "עיצוב מודרני" או להביא לו אתר לדגומה שאתם רוצים שזה יהיה בסנון (כמובן להדגיש שלא יהיה אותו דבר, כי הטיפש...)

@mont-blanc זו שיטה מעולה, בדוקה ומנוסה...
    אני יצרתי אתר כמו יוטיוב, וביקשתי ממנו כמה פעמים, תעשה את זה בעיצוב מדוייק כמו יוטיוב, והתוצאה בעיני מעולה
    77b2342d-2147-4f81-bbc7-a7f454757475-image.jpeg
    ואגב, בפעמים הראשונות, הוא אפילו דחף את הלשוניות מנויים שורטס וכו' אפילו שהם לא עבדו, סתם לעיצוב....

• @mont-blanc זו שיטה מעולה, בדוקה ומנוסה...
    אני יצרתי אתר כמו יוטיוב, וביקשתי ממנו כמה פעמים, תעשה את זה בעיצוב מדוייק כמו יוטיוב, והתוצאה בעיני מעולה
    77b2342d-2147-4f81-bbc7-a7f454757475-image.jpeg
    ואגב, בפעמים הראשונות, הוא אפילו דחף את הלשוניות מנויים שורטס וכו' אפילו שהם לא עבדו, סתם לעיצוב....

@החכם-השלם כתב:

@mont-blanc אני יצרתי אתר כמו יוטיוב, וביקשתי ממנו כמה פעמים, תעשה את זה בעיצוב מדוייק כמו יוטיוב, והתוצאה בעיני מעולה
    39ca134e-946e-4853-8b59-70add2ceaab8-image.jpeg

זה בדיוק מה שאמרתי... לרוב כשמבקשים ממנו לעשות את זה בעיצוב של אתר אחר שמראים לו , הוא מקשיב.

• @החכם-השלם כתב:

@mont-blanc אני יצרתי אתר כמו יוטיוב, וביקשתי ממנו כמה פעמים, תעשה את זה בעיצוב מדוייק כמו יוטיוב, והתוצאה בעיני מעולה
    39ca134e-946e-4853-8b59-70add2ceaab8-image.jpeg

זה בדיוק מה שאמרתי... לרוב כשמבקשים ממנו לעשות את זה בעיצוב של אתר אחר שמראים לו , הוא מקשיב.

@mont-blanc אכן, הסכמתי איתך וחיזקתי את דבריך...

• אני ביקשתי מקלוד ליצור לי אתר אבל משהו שיראה אנושי ולא כאילו עוצב ע"י AI, וקיבלתי אתר שנראה כמו עיתון משנת 1970 אבל באמת לא דומה לכל אתרי ה AI, אז אמרתי לו שיוסיף טיפה חיות ומודרניות לאתר ושוב קיבלתי אתר AI ממוצע. תכל'ס התייאשתי.

למה AI בונה הכל עם:
    אותם גרדיאנטים.
    אותם אייקונים.
    אותם כפתורים.
    ???

@בינה-מלאכותית צריך לחפש סקילים טובים. (נראה שאחרת - הם ממש מקובעים כל הזמן על אותו עיצוב)

מה זה סקיל בהקשר של עיצוב?
    gemini בספויילר..

בהקשר של AI ועיצוב ממשקים (UI/UX), Skill (מיומנות) הוא רכיב קוד, הגדרה או מערכת חוקים שמלמדת את מחולל ה-AI כיצד לבצע משימת עיצוב ספציפית בצורה מקצועית ועקבית.

במקום לבקש מה-AI "תעצב לי אתר יפה", משתמשים ב-Skills כדי להעניק לו ידע מקצועי שמעצב אנושי היה מביא איתו למשימה.

איך Skill עובד בפועל בעולם העיצוב

• הגדרת שפת עיצוב (Design System): ה-Skill מכיל את כללי המותג – פלטת צבעים, טיפוגרפיה, מרווחים קבועים (Spacing) וחוקי יחסים בין אלמנטים.
    • חוקי נגישות וחווית משתמש (UX): ה-Skill מבטיח שה-AI ייצור ניגודיות נכונה בין טקסט לרקע, גדלים מתאימים לכפתורים עבור מגע, והיררכיה חזותית ברורה.
    • עקביות בין רכיבים: כשה-AI מייצר דפים או רכיבים חדשים, ה-Skill דואג שכל הכפתורים, השדות והכרטיסיות יישארו באותו סגנון עיצובי.

השפעה על שדרוג האתר או התוכנה

• ממעבר לתוצר גנרי לתוצר מותאם אישית: מחוללי AI ללא Skill נוטים לייצר עיצובים שגרתיים ודומים מאוד זה לזה. חיבור Skill ייעודי מניב תוצאה שמותאמת במדויק לשפה החזותית של המוצר שלך.
    • אוטומציה של מערכות עיצוב: ניתן לייצר Skill המכיל את רכיבי המערכת הקיימת (UI Library), וכך לבקש מה-AI לבנות מסכים חדשים תוך שימוש אך ורק ברכיבים הקיימים, ללא צורך להמציא את הגלגל מחדש.
    • ייעול תהליך העבודה: ה-Skill חוסך את הצורך לכתוב הנחיות ארוכות בכל פעם מחדש. ההגדרות הטכניות והעיצוביות כבר מוטמעות בתוכו.

שימוש ב-Skills הופך את ה-AI מעוזר כללי לכלי עיצוב ממוקד המבין את העקרונות המקצועיים של המוצר.

• @בינה-מלאכותית צריך לחפש סקילים טובים. (נראה שאחרת - הם ממש מקובעים כל הזמן על אותו עיצוב)

gemini בספויילר..

בהקשר של AI ועיצוב ממשקים (UI/UX), Skill (מיומנות) הוא רכיב קוד, הגדרה או מערכת חוקים שמלמדת את מחולל ה-AI כיצד לבצע משימת עיצוב ספציפית בצורה מקצועית ועקבית.

במקום לבקש מה-AI "תעצב לי אתר יפה", משתמשים ב-Skills כדי להעניק לו ידע מקצועי שמעצב אנושי היה מביא איתו למשימה.

• הגדרת שפת עיצוב (Design System): ה-Skill מכיל את כללי המותג – פלטת צבעים, טיפוגרפיה, מרווחים קבועים (Spacing) וחוקי יחסים בין אלמנטים.
    • חוקי נגישות וחווית משתמש (UX): ה-Skill מבטיח שה-AI ייצור ניגודיות נכונה בין טקסט לרקע, גדלים מתאימים לכפתורים עבור מגע, והיררכיה חזותית ברורה.
    • עקביות בין רכיבים: כשה-AI מייצר דפים או רכיבים חדשים, ה-Skill דואג שכל הכפתורים, השדות והכרטיסיות יישארו באותו סגנון עיצובי.

• ממעבר לתוצר גנרי לתוצר מותאם אישית: מחוללי AI ללא Skill נוטים לייצר עיצובים שגרתיים ודומים מאוד זה לזה. חיבור Skill ייעודי מניב תוצאה שמותאמת במדויק לשפה החזותית של המוצר שלך.
    • אוטומציה של מערכות עיצוב: ניתן לייצר Skill המכיל את רכיבי המערכת הקיימת (UI Library), וכך לבקש מה-AI לבנות מסכים חדשים תוך שימוש אך ורק ברכיבים הקיימים, ללא צורך להמציא את הגלגל מחדש.
    • ייעול תהליך העבודה: ה-Skill חוסך את הצורך לכתוב הנחיות ארוכות בכל פעם מחדש. ההגדרות הטכניות והעיצוביות כבר מוטמעות בתוכו.

שימוש ב-Skills הופך את ה-AI מעוזר כללי לכלי עיצוב ממוקד המבין את העקרונות המקצועיים של המוצר.

@חובבן-מקצועי
    ראיתי בעבר איזה אתר בתשלום שמתחבר MCP ברמה גבוהה למי שבאמת מבין בעיצוב, אני לא זוכר את שמו כרגע

• @בינה-מלאכותית צריך לחפש סקילים טובים. (נראה שאחרת - הם ממש מקובעים כל הזמן על אותו עיצוב)

gemini בספויילר..

@חובבן-מקצועי לא!!!!
    זה משהו אחר,
    סקיל זה מיומנות באנגלית.

• @חובבן-מקצועי לא!!!!
    זה משהו אחר,
    סקיל זה מיומנות באנגלית.

@המלאך כתב:

@חובבן-מקצועי לא!!!!
    זה משהו אחר,
    סקיל זה מיומנות באנגלית.

זה מה שקורה שכולם מסתמכים יותר מידי על AI

• @חובבן-מקצועי לא!!!!
    זה משהו אחר,
    סקיל זה מיומנות באנגלית.

@המלאך כתב:

סקיל זה מיומנות באנגלית.

נו, ו? אתה מכניס לו מיומנות בעיצוב, לא?
    (כלומר - מביא לו הסבר ארוך איך מעצבים, לא כך?)

• @המלאך כתב:

סקיל זה מיומנות באנגלית.

@חובבן-מקצועי כתב:

@המלאך כתב:

סקיל זה מיומנות באנגלית.

נכון, ולכן כל ההסבר המפולפל של ג'מיני אינו קשור למציאות. מדובר כאן על skill ולא על Scale

• @חובבן-מקצועי כתב:

@המלאך כתב:

סקיל זה מיומנות באנגלית.

נכון, ולכן כל ההסבר המפולפל של ג'מיני אינו קשור למציאות. מדובר כאן על skill ולא על Scale

@ע-ה-דכו-ע אהה, נכון, לא עברתי על מה שכתב גמיני, והסתכלתי מלעמלה. כבר מתקן..

כבר חשבתי שאני לא הבנתי כלל מה זה סקיל..

קרא עוד